Wie is Frans van Vliet

Frans van Vliet (1961), geboren en getogen in Bergen op Zoom, groeide op in een ondernemersgezin. Zijn vader had een technisch beroep als installateur. 
 
Frans begon met trompet spelen toen hij negen was. Heeft na de middelbare school zes jaar Schoolmuziek aan het Rotterdams Conservatorium gestudeerd. Het lesgeven beviel hem echter niet en Frans is in zijn vaders voetsporen getreden wat betreft het ondernemen, de techniek en het ambachtelijk met de handen werken. Omdat de muziek toch de rode draad in zijn leven is (leerde zichzelf o.a. saxofoon spelen)  heeft hij enkele opleidingen in die richting gevolgd, o.a. voor “hersteller van muziekinstrumenten” te Brugge. 
 
Na dit afgerond te hebben had hij hier les kunnen gaan geven, maar koos er toch voor om in 1990 voor zichzelf als zelfstandige te beginnen, als reparateur van blaasinstrumenten. Dit bleek een gouden greep. 
Na twee jaar repareren ruilde hij zijn werkplaatskelder aan de Auvergnestraat in voor een grotere ruimte waar hij ook een assortiment nieuwe en gebruikte blaasinstrumenten kon opbouwen: Het Muziekatelier in de Blauwehandstraat 16 te Bergen op Zoom, alwaar hij nu nog steeds is gehuisvest. 
Dit monumentaal pand ("De Vreughdenbloeme") heeft hij zelf geheel verbouwd.
 
Hij heeft er bewust voor gekozen om een eenmanszaak te blijven. Dat is de reden dat hij niet een grotere winkel heeft betrokken en niet heeft uit gebreid met personeel. Frans vindt dit, al zou het uit commercieel oogpunt verstandig zijn geweest, een soort vervlakking. 
Zijn voorkeur gaat uit naar specialisatie, met als doel het vak zo goed mogelijk te beheersen zonder winstbejag. Volgens zijn eigen zeggen is zijn sterke kant de drie-eenheid: hij is zelf muzikant, repareert alles zelf en is tevens verkoopadviseur. 

In zijn vrijetijd speelt Frans trompet bij de Monday Date Jazzband en valt hij regelmatig in bij andere orkesten. Ook (ver)bouwen zit hem nog steeds in het bloed.


vanaf maandag 8 juli tot ca eind augustus afwezig! 

per mail wel bereikbaar

 

Muziekatelier Frans van Vliet
Blauwehandstraat 16
4611 RL Bergen op Zoom
Tel : +31 164 239522
E-mail :

Fransvanvliet@muziekatelier.nl

Openingstijden:

Dinsdag t/m vrijdag:

van 13.00u tot 18.00u.

Zaterdag van 11.00u tot 17.00u. En op afspraak. 

Disclaimer

Copyright © 2011 Frans van Vliet. Alle Rechten Voorbehouden.